Jij hebt een uniek talent

net als iedereen. Dat talent is de unieke combinatie van jouw persoonlijkheid, jouw vaardigheden, jouw kwaliteiten en ervaringen. Je talent is datgene wat je altijd en overal aan iedereen uitdeelt. Moeiteloos en totaal belangeloos. Je kunt niet anders. Het is een kraan die niet dicht wil. Het zorgt ervoor dat je bruist van energie.

Het is bijzonder waardevol

dat talent te ontdekken en te benoemen. Juist in werksituaties. Als jij en je teamleden ieder hun talent ten volle kunnen inzetten in het werk, loopt je team op rolletjes en werk je met plezier. Daarom daag ik je uit dat unieke talent te ontdekken. Maar ik waarschuw wel alvast: het kost moeite je talent te zoeken, je talent ontdekken slaat in als een bom, maar je talent gebruiken geeft eindeloos veel energie.

Mijn eigen talent

heb ik vorig jaar weer eens aangescherpt. Het was "de leraar", maar mijn leraarschap heeft weer een verdere verduidelijking gekregen. Jan de Dreu, mijn eigen leraar, heeft me geholpen om mijn talent als volgt te formuleren: "ik creëer de setting waarin geleerd kan worden."

"Iedereen is een natuurtalent als hij zijn natuur de ruimte geeft..."